Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


Artikler og projekter

CKV's medarbejdere producerer løbende materiale, der kan bruges i informations- og uddannelsesøjemed. Kontakt os, hvis du har specielle ønsker.

 

Stjernestunder åbner døren til erindringen

Virtual reality kan være med til at åbne døren for gode minder for borgere med demens.

En netop offentliggjort rapport fremviser resultaterne fra et projekt mellem offentlige og private aktører.

I løbet af efteråret og vinteren 2017/2018 har fem plejecentre i Kolding Kommune testet VR briller og platform til brug for borgere med demens fra det private firma TakeawalkVR. I undersøgelsen er der blevet indsamlet data fra 20 borgere med let, middel eller svær demens efter et 12 ugers forløb og Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi har skrevet en rapport på denne baggrund. Igennem forløbet er det blevet observeret at VR kan give borgere med demens en helt unik oplevelse, og det giver "stjernestunder" for både borgeren og personalet. I de nedenstående links kan du læse rapporten og se diverse bilag:

Stjernestunder til borgere med demens-Testrapport-v.1.0

Bilag_Barthel100

Bilag_InterviewGuide

Bilag_MMSE

Bilag_QoL-AD

Bilag_RegistreringVR

 

 

Effektmåling ved anvendelse af IPPA-metoden

 

 

Effektmålingsmetoden IPPA er afprøvet i forhold til rådgivning og afprøvning af IKT-hjælpemidler til mennesker med skriftsproglige vanskeligheder, bl.a. mennesker med diagnosen ordblindhed. Metoden IPPA lægger vægt på borgernes selvvurderede besvær med at udføre aktiviteter. Læs hele rapporten her

 

Succesfuld implementering af hjælpemidler i hverdagslivet for borgere med læse- og skrivevanskeligheder

Ergoterapeut i IKT-teamet, Jesper Fage-Pedersen, har i juni 2015 afsluttet sin masteruddannelse i rehabilitering ved Odense Universitet.
Projektet kan læses her: Succesfuld implementering af hjælpemidler i hverdagslivet for borgere med læse- og stavevanskeligheder (PDF) 

 

Velfærdsteknologi til rehabilitering af voksne med kognitive funktionsnedsættelser

Læs hele rapporten her

 

 

Masterprojekt i Information Kommunikations Teknologi og læring (IKT og læring) fra Ålborg Universitet 2010.  - At udvikle et program eller en hjemmeside, et virtuel computermedieret personligt lærings miljø (PLM) til mennesker, som deltager i en rehabiliteringsproces.

Af Ragnhild Engen. Læs masterprojektet her som PDF

 

Masterprojekt:"Hverdagslivets kommunikation - i familier, hvor et familiemedlem har amyotrofisk lateral sclerose, og der anvendes alternativ og støttende kommunikation"

Af Hanne Bech, Masteruddannelse i Rehabilitering ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, SDU, august 2007. Læs masterprojektet her som pdf

 


Senest opdateret den 21-09-2020
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring