Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Syn - Temaaftenen var en succes

Synsrådgivningen afholdt vanen tro en temaaften omkring det at have nedsat eller intet syn. Dette efterår var vi så heldige, at de tre private foreninger Øjenforeningen, Dansk Blindesamfund og Nedsatsyn.dk alle havde mulighed for at deltage i både planlægningen  af arrangementet og på selve temaaftenen. Dette gav de mange fremmødte en helt unik mulighed for at høre mere om, hvad de tre foreninger står for, og hvilke arrangementer de afholder i løbet af året.  

Aftenen startede med, at CKV’s egen optometrist Jesper Nielsen fortalte om, hvordan øjet egentlig fungerer. Han gennemgik de mest gængse øjensygdomme, hvordan de kommer til udtryk, og hvilke optiske hjælpemidler, der evt. kan afhjælpe følgerne af det nedsatte syn. Dernæst gennemgik synskonsulenterne Marianne Kaltoft og Lone Kondrup nogle af de mange teknikker og hjælpemidler, der kan hjælpe blinde og svagtseende med at kompensere for synsnedsættelsen i deres daglige liv. Efter en kort pause, hvor alle nød en dejlig cupcake, og fik mulighed for at høre mere om de 3 foreninger, var det tid til at lære mere om informations- og kommunikationsteknologiske hjælpemidler, i daglig tale kaldet IKT.

Først fortalte IT- og Kommunikationskonsulent Susan Linke om mulighederne for at forstørre og ændre tekst med CCTV eller elektronisk lup, hvorefter IT konsulent Søren Rasmussen redegjorde for de mange muligheder, både svagtseende og blinde har for fortsat at benytte deres computer ved hjælp af særlige synskompenserende softwareprogrammer. Som afslutning på emnet gennemgik synskonsulent Victor Petersen de populære iPads og iPhones, og fortalte lidt om, hvorfor de er meget anvendelige for både blinde og svagtseende.
Synsrådgivningen takker de mange fremmødte, der med godt humør, mange gode spørgsmål og små fif til, hvordan de selv klarer hverdagen med deres funktionsnedsættelse, gjorde det til en mindeværdig og lærerig dag for alle.

En stor tak også til de tre foreninger, Øjenforeningen, Dansk Blindesamfund og Nedsatsyn.dk, der var med til at stable arrangementet på benene til glæde for så mange. 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret 29-10-2018
Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi