Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden

Center for Kommunikation og VelfærdsteknologipilAfdelingerpilCenter for Kommunikation og Velfærdsteknologi, OdensepilNyhederpilCKV Tale - Tidlig julegave: 850.000 kr. til et nyt projekt for personer med parkinson

CKV Tale - Tidlig julegave: 850.000 kr. til et nyt projekt for personer med parkinson

Gennem det seneste halve år har Kamilla Frank, Trine Amdi Hertz og Eva Willaing Lock samt medlemmer fra Parkinsonforeningens Fynskreds arbejdet på et projekt: SYNG MED PARKINSON – et tale-/sangkor for personer med parkinson.

 

Vi har, i samarbejde med Parkinsonforeningens Fynskreds, søgt og fået bevilliget 850.000 kr. af den private fond; Husmans Fond, til at etablere et tale-/sangkor for personer med Parkinson. Koret får til huse i Odense.

 

Op mod 90 % af personer med Parkinson sygdom oplever på et tidspunkt problemer med stemmen, som bliver lav, utydelig og kan få et unaturligt taletempo. Dette betyder, at mange isolerer sig, fordi det er så svært at kommunikere med omgivelserne, og dette er med til at give en forringet livskvalitet og lavt selvværd. Forskningen viser, at korsang kan være med til at forbedre udtalen især hos personer med parkinson.

 

Formålet med projektet er derfor at etablere et kor. Koret skal ledes af en professionel korleder, som gennem et halvt år skal undervise kordeltagerne i sang og sangteknikker.

Udover at synge og have det sjovt, er målet med projektet, at kunne dokumentere at korsang har en positiv indvirkning på livskvaliteten samt talen, når man har taleproblemer, som følge af parkinson.

 

Opgaven for os i Taleafdelingen består i at undersøge og dokumentere effekten af korsang, samt klæde den professionelle korleder på i forhold til parkinsonpatienter og deres tale-/stemmevanskeligheder. Vi håber at kunne udvikle en ny undervisningsmetode, som på den lange bane kan udbredes til parkinsonpatienter over hele landet. Fra maj 2019 og 1½ år frem koncentrer vi dog os om de fynske parkinsonpatienter, som indgår i projektet.

 

Glædelig jul fra os i Taleafdelingen.


Siden er sidst opdateret 12-12-2018
Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi