Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


Igangværende projekter

Lovende praksis inden for området IKT-Børn

Dette projekt er påbegyndt 1.1.2019 og forventes færdigt i efteråret 2019. Du kan læse om projektet her

 

Husmans Fond har bevilget 850.000 kr. til et kor for personer med Parkinson

Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi har i samarbejde med Parkinsonforeningens Fynskreds startet projekt: SYNG MED PARKINSON – et tale-/sangkor for personer med Parkinson. Projektet er finansieret af en bevilling på 850.000 kr. fra Husmans Fond.

Op mod 90 procent af personer med Parkinson sygdom oplever på et tidspunkt problemer med stemmen, som bliver lav, utydelig og kan få et unaturligt taletempo. Dette betyder, at mange personer med Parkinson isolerer sig, fordi det er svært at kommunikere med omgivelserne, og dette medfører ofte en forringet livskvalitet og lavt selvværd. Forskning viser, at korsang kan være med til at forbedre udtalen især hos personer med Parkinson.

Koret har til huse i Odense og ledes af en professionel korleder, som gennem et halvt år underviser kordeltagerne i sang- og stemmeteknikker. Udover at synge og have det sjovt, er målet med projektet at dokumentere, at korsang har en positiv indvirkning på livskvaliteten samt egen oplevelse af stemmehandicap.

I den første fase har projektet fokuseret på koret i Odense, men allerede nu arbejder Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi samt Parkinsonforeningens Fynskreds på at udvikle et koncept, der kan bredes ud til hele landet. Konceptet vil dels indeholde en uddannelse af nye korledere og dels guidelines til best practice for gennemførelse af Parkinsonkor. Konceptet for Syng med Parkinson skal ses som et supplement til den specialiserede rehabilitering, som kommunikationscentrene forestår.

 

 

Projekt tilbage til livet efter Post Commotionelt Syndrom (PCS) (følger efter en hjernerystelse)

Projekt ”Tilbage til livet efter PCS” startede i foråret 2018, med en finansiering fra Trygfonden. Det første rehabiliteringsforløb bestod af to timers gruppeundervisning, som løb over 10 torsdage i efteråret 2018. Her var 7 deltagere, der er alle er udredt for PCS på Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi. Du kan læse om status i foråret 2019 her


Senest opdateret den 21-09-2020
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring