Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Syn - Foredrag om synsproblemer efter en hjerneskade

Lektor på Optikerhøjskolen og ekstern lektor ved Aarhus Universitet, Ivan Nisted, afholder d. 19. marts kl. 19. sit spændende foredrag på CKV.

Foredraget handler om problemer med synet efter en hjerneskade, og hvad man kan gøre for at mindske følgerne. Ivan Nisted skriver:
Adskillige områder i menneskets hjerne er involveret i synsfunktion enten i form af motorisk kontrol af ydre og indre øjenmuskler eller i bearbejdning af sensoriske informationer, hvorfor erhvervet hjerneskade ofte vil have en negativ påvirkning af synsfunktionen. Mens tab af synsfelt er velkendt for denne patientgruppe, er det først i de seneste årtier, at påvirkningerne af den motoriske kontrol af øjnene har været genstand på forskning. Denne forskning har påvist, at forekomsten af en række synsrelaterede tilstande er 5-10 gange højere end i baggrundsbefolkningen og at disse patienters symptomer så som dobbeltsyn, sløret syn og læsebesvær ofte kan reduceres med optisk behandling og/eller visuel rehabiliteringstræning. 

Tilmelding via Plan 2 Learn (begrænset deltagerantal)

https://ckv.plan2learn.dk/

 

 


Siden er sidst opdateret 13-2-2019
Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi