Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Syn - Rapporter vedrørende elektroniske svagsynsbriller

Elektroniske svagsynsbriller er fremstillet for at give den svagsynede mulighed for at forbedre sit syn, hvor andre optikunderstøttende hjælpemidler ikke er tilstrækkelig dækkende. Tanken med disse briller er også, at de kan erstatte flere hjælpemidler, som den synshandicappede har, både i og udenfor hjemmet, og på denne måde give den svagsynede mulighed for at fungere som tidligere, inden synet blev stærk nedsat, ved kun at skulle bruge et hjælpemiddel.

Efterhånden eksisterer der flere forskellige produkter på markedet indenfor digitale og elektroniske briller. Kendskab til de enkelte briller og vurdering af effekten og brugbarhed i forhold til eget behov kommer an på en praktisk afprøvning.

Synsrådgivningen i Odense har sammen med svagsynede borgere afprøvet 2 typer svagsynsbriller: eSight3 digitale briller og Jordy 2 elektroniske briller. Efterfølgende er der udarbejdet rapporter over afprøvningsforløbet, hvor de to produkters anvendelig er nøje beskrevet. Rapporterne giver et billede af, hvad der skal til for at få det fulde udbytte af et så avanceret hjælpemiddel, fordele og ulemper og hvilke behov den svagsynede endnu ikke har fået dækket ved brug af hidtidige hjælpemidler.

 

Rapporten om eSight3 kan læses her
Rapporten om Jordy 2 kan læses her

 

 


Siden er sidst opdateret 29-3-2019
Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi