Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Høre - Nye teknologier til mobiltelefonen for høreapparatbrugere

I dag findes der hjælpemidler til at få lyden fra mobiltelefonen ind i høreapparaterne – for eksempel ved halsslynger eller de såkaldte streamere, og der findes høreapparater, der modtager lyden fra mobiltelefonen uden behov for noget ”ekstra”.

I starten hed den sidstnævnte teknologi Made for iPhone (MFI), men flere høreapparatproducenter arbejder nu med teknologier, der gør det muligt også at få lyden direkte i høreapparaterne fra Android-telefoner.

Hvad der er bedst for den enkelte, afhænger både af høreapparaterne, behovet og mulighederne. Hvis man fx er håndværker og har brug for at høre telefonsamtalerne, imens man arbejder, kan det være en god idé at prøve en håndfri løsning med en streamer - så er MFI og andre automatiske systemer måske ikke løsningen.

For andre er det vigtigste at kunne høre i telefonen, og så gør det ikke så meget, at man skal holde den op til øret/munden for at kommunikere. Andre igen bruger mobiltelefonen til at høre lydbånd, blandt andre borgere med kombineret syns- og hørenedsættelse, der modtager lydbøger m.m. via NOTA-biblioteket.

Uanset om der er tale om et hjælpemiddel, man selv skal anskaffe sig, eller kan søge om hos kommunen, eller om det er en indbygget løsning, er CKV Høre klar til at rådgive vores borgere og samarbejdspartnere!

Vi hjælper med at finde den helt rigtige løsning, når det kniber med at høre lyden fra mobiltelefonen. Vi hjælper med at afprøve systemerne og skrive de nødvendige rapporter til kommunerne og jobcentrene, hvis det er muligt at søge som personligt hjælpemiddel eller nødvendigt arbejdsredskab.

Find os via vores kontaktoplysninger på
https://centerkommunikationogvelfaerdsteknologi.regionsyddanmark.dk/wm425405

 


Siden er sidst opdateret 31-7-2019
Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi