Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Syn - Discman kan afspille lydbøger fra Nota

Champion afspilleren kan anvendes med strømforsyning, som købes separat. Der er ikke indbygget højttaler, så man skal anvende headset. Outputniveau med medfølgende headset er relativt lavt – nok svarende til samtaleniveau. Man kan tilkoble en højttaler, som skal tilkøbes.
Afspilleren har 7 ganske små, tætsiddende knapper placeret på toppen af afspilleren men kan i princippet anvendes ved betjening af fem af knapperne:

  1. Play/pause
  2. Stop
  3. Spole frem
  4. Spole tilbage
  5. Eject – Lidt større og let forhøjet i forhold til de øvrige knapper.

Volumenknappen er placeret på afspillerens højre side, den er 

undersænket og derfor lidt svær at mærke. Displayet er meget lille og med en temmelig ringe kontrast med sort skrift på grå baggrund.

Der er ingen auditive informationer vedrørende betjeningen af de enkelte knapper.

Betjening:

Når afspilleren slukkes helt på STOP, starter den som oftest, hvor den blev stoppet, når læsningen genoptages. Det sker dog også, at den hopper et antal sekunder tilbage, tilbage til start af aktuelle afsnit/kapitel eller til start af bogen. Når den sættes på Play/pause starter bogen, hvor den blev sat til pause.

Knapperne er lidt ustabile og reagerer ikke sikkert på tryk.

Knappernes størrelse og den tætte betjening gør det også vanskeligt at finde den ønskede knap. Eject-knappen er den mest enkle at finde.

Ifølge brugsanvisningen slukker afspilleren automatisk ”….efter 30 sekunders inaktivitet”. Det har vi dog ikke kunne registrere. Efter 90 minutters inaktivitet på PAUSE var afspilleren stadig tændt på PAUSE og brugte strøm fra batterierne.

For at slukke helt for afspilleren, skal der trykkes to gange på STOP. Det kræver to hurtige tryk.

Når tryk på en af knapperne ikke altid aktiveres ved første tryk, er det en fordel at kunne aflæse display.

Dækslet til CD’en er placeret som et ”låg” på afspilleren. For at åbne dækslet er det en fordel at holde afspilleren i hænderne, for at undgå at dækslet holdes nede og forhindrer åbning, når der trykkes på eject.

Andet:

Lydbøger fra NOTA er indlæst i Daisyformat, som passer til Daisyafspillere, hvilket giver et udvalg af muligheder for at navigere rundt i alt materiale fra NOTA (aviser, nyhedsbrev, bøger m.m.). Champion giver ikke samme mulighed for at navigere i NOTAs materiale.

 


Senest opdateret den 18-09-2019
Skriv til Socialområdet