Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


Syng med Parkinson projektet er for alvor skudt i gang

Før koret startede den 6. september 2019, var alle kordeltagerne forbi CKV, hvor de blev testet i forhold til deres livskvalitet, tale-stemmefunktion og deres evne til at kommunikere.

Hver fredag frem til foråret mødes 28 borgere med parkinson + 10 pårørende, fra kl. 10:30-12:30 i Seniorhuset på Toldbodsgade i Odense. De laver stemmeopvarmning og synger sange fra bl.a. den danske højskolesangbog.

Én gang om måneden holdes der et logopædisk oplæg af Ingrid Frølunde og Eva Willaing Lock for sangkoret. Dette skal bidrage til at overføre de øvelser, kordeltagerne lærer i forbindelse med sangkoret, til deres daglige kommunikation.

Koret slutter med en afslutningskoncert den 3. april 2020, og herefter vil de så igen komme forbi CKV og få foretaget afsluttende målinger med henblik på at afdække, om der er sket en ændring i deres livskvalitet, tale-stemmefunktion og kommunikationsevne.
Resultaterne skal bl.a. være med til at afgøre, om sangkor kan have en indvirkning på rehabiliteringen af borgere med parkinson, og hvordan et sådan koncept kan gøres nationalt.

Projektet er et samarbejde mellem CKV og Parkinsonforeningens Fynskreds og afsluttes ved udgangen af 2020.


Senest opdateret den 09-10-2019
Skriv til Socialområdet