Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Høre - Kursus i ny tinnitusmodel er en succes

Et talstærkt fagprofessionelt publikum fra hele landet, der alle arbejder med mennesker med tinnitus, valgte den 12. juni 2019 at møde op i Fredericia til kursus i den nye kognitive tinnitus-adfærdsmodel, arrangeret af CKV Høre. Faggrupperne var bl.a. hørekonsulenter, øre-næse-halslæger og psykologer.

CKV havde nemlig fået en unik mulighed for at inviterede de to internationale talere, modellens opfinder, psykologen Dr. Laurence McKenna fra London, og Dr. Lucy Handscomb, ligeledes fra London, der har undersøgt modellens validitet og brugbarhed i sin Ph.d. forskning. Begge har lang erfaring med at hjælpe mennesker med generende tinnitus med at få et bedre liv, trods de besværligheder tinnitus kan give i dagligdagen.

Ideen med modellen er, at den på en videnskabeligt funderet baggrund kan hjælpe borgere med generende tinnitus ved at undersøge, hvilke sammenhænge der kan være, imellem de tanker og følelser, de går rundt med i hoved og krop, og de gener de oplever pga. tinnitus.

Dr. Laurence McKenna og Dr. Lucy Handscomb havde sammen med CKV Høre sammensat et program, der både indeholdt en teoretisk gennemgang af modellens elementer, en video med en borger med tinnitus, samt muligheden for at prøve modellen af, inden den skal bruges i Danmark. Dagen endte med en dansk oversættelse af modellens elementer, så den er lige til at gå i gang med.

Repræsentanter fra Høreforeningen fik også en invitation, men havde ikke mulighed for at deltage. I stedet stillede de gavmildt midteropslaget i deres fine medlemsblad, HØRELSEN, til rådighed for et referat af tinnituskurset, så deres medlemmer også fik mulighed for at læse om modellen og kursusdagen.


Senest opdateret den 11-10-2019
Skriv til Socialområdet