Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden

Center for Kommunikation og VelfærdsteknologipilAfdelingerpilCenter for Kommunikation og Velfærdsteknologi, OdensepilNyhederpilCKV har afholdt konference i neurologi og neuropædagogik i Odense Koncerthus

CKV har afholdt konference i neurologi og neuropædagogik i Odense Koncerthus

I Odense Koncerthus blev 160 deltagere klogere på neurologi og neuropædagogik. Mange forskellige fagligheder var repræsenteret ved konferencen, bl.a. ergoterapeuter, fysioterapeuter, audiologopæder, pædagoger, sygeplejersker, læger og psykologer.

Konferencens første dag stod i neurologiens tegn, og startede med den nyeste viden om hjernens anatomi, kognitive funktioner og plasticitet. Herefter fulgte to oplæg, hvor dels de visio-perceptuelle funktioner og dels hørelsen blev kædet sammen med vores kognitive funktioner. Som afslutning på dag et blev der afholdt et oplæg om sprog og kognition, og hvordan de funktioner er indbyrdes afhængige.

Konferencens anden dag startede med perspektiver på neuropædagogik og neurorehabilitering, samt hvordan vi arbejder med håb, motivation og identitet i det rehabiliterende arbejde. Herefter fulgte et indlæg omkring læring og kognition, og hvilke faktorer der har betydning for langtidshukommelse og læring.

Konferencen sluttede med en opfordring til, ud fra et ”hjernesmart” perspektiv, at sætte os i en andens sted, idet kommunikationen så har større chance for at lykkes.

Alt i alt to spændende dage hvor neurologien og neuropædagogikken blev sat i perspektiv til sansernes betydning for vores kognition.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Senest opdateret den 10-12-2019
Skriv til Socialområdet