Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden

Center for Kommunikation og VelfærdsteknologipilAfdelingerpilCenter for Kommunikation og Velfærdsteknologi, OdensepilNyhederpilCKV Høre - tinnitus og lydfølsomhed - et kursus for fagpersoner i kommunalt regi

CKV Høre - tinnitus og lydfølsomhed - et kursus for fagpersoner i kommunalt regi

Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV Høre) tilbyder et kursus, der henvender sig til sagsbehandlere, terapeuter eller pædagoger, der arbejder med borgere med tinnitus og lydfølsomhed (hyperakusis). Kurset omhandler de udfordringer, mennesker med generende tinnitus og/eller lydfølsomhed oplever i dagligdagen, og hvad det kan betyde for deres arbejdsevne, nattesøvn og mulighed for at deltage aktivt i samfundslivet. Hvor skal man henvise dem til – hvad er tilbuddene i det audiologiske system – hvad består behandlingen i – og hvad kan man forvente af behandlingen?

På kurset vil deltagerne få viden om årsagsteorier, konsekvenser af tinnitus og lydfølsomhed, behandlingsmuligheder på fx høreklinikken, hjælpemidler til dagligdagen og andre rehabiliteringsmuligheder fra kommunikationscenteret, såvel som særlige akustiske forhold, der kan gøre sig gældende for mennesker med disse diagnoser. Der vil undervejs også være mulighed for at høre, hvordan tinnitus kan lyde.

Målet er at klæde medarbejdere på, så de bedre kan forstå og støtte borgere med generende tinnitus og/eller lydfølsomhed. Det kan være borgere, der er tilknyttet jobcenteret, med behov for støtte i jobplacering, borgere, der benytter sig af andre kommunale tilbud eller borgere, der søger om særlige tinnitus-/lydfølsomhedsrelaterede hjælpemidler.

Om kurset
Længde: 3 timer (3 x 50 min).
Tidspunkt: Mandag d. 25. maj 2020 kl. 9.00 – 12.00 inkl. pauser.
Målgruppe: Fagpersoner på kommunale institutioner, der er i kontakt med borgere med tinnitus og/eller lydfølsomhed, fx sagsbehandlere, terapeuter, pædagoger, og lign.
Pris kr. 700,- ekskl. moms
Antal deltagere: minimum 8
Sted: CKV, Heden 11, 5000 Odense C 
Kontaktpersoner: Rikke Kristensen (rikke.b.kristensen@rsyd.dk) eller Tine Eltang (tine.eltang@rsyd.dk)


Senest opdateret den 20-02-2020
Skriv til Socialområdet