Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Syn - Oplæste undertekster på TV

Der er kommet flere og flere muligheder for at få oplæst underteksterne på tv. Oplæste undertekster kan være en stor hjælp for mange. Her er en beskrivelse af de nyeste muligheder.

DR syn: Danmarks Radio har to syns kanaler, nemlig DR1syn og DR2syn. Begge kanaler findes typisk som de sidste kanaler i programoversigten. Går man ”baglæns” på programvælgeren kommer de først. Med denne funktion oplæses alle undertekster på de to DR kanaler.

GO-Box: Den nyeste løsning er GO-Box. Her kan du få oplæst undertekster på alle streamede og direkte programmer på dit TV. GO-Box er en lille boks, som monteres mellem dit TV og fx en YouSee boks, et Google Chromecast eller et Apple TV. Det kræver et video signal, derfor er det nødvendigt at bruge en boks. Der er mulighed for at tilslutte hovedtelefoner, således at det ikke er alle i rummet, der hører de oplæste undertekster.
Se mere på www.instrulog.dk  

Subreader: Der findes en app til mobiltelefon eller tablet, som kan oplæse undertekster. Subreader kan oplæse undertekster på Netflix, HBO og ViaPlay. Appen kan ikke læse undertekster på direkte TV. Subreader fungere ved, at man logger ind med sin fx Netflix konto. Herefter finder man det program, der skal oplæses undertekster fra. Når man har synkroniseret appen med Netflix, kan man starte. For at kunne anvende Subreader, skal man betale et gebyr samt have adgang til Netflix, HBO eller ViaPlay.

Subreader Biograf: Oplæste undertekster i biografer, er en gratis funktion som Subreader tilbyder. Kort fortalt fungere det ved, at man scanner en QR kode med appen. Herefter vil underteksterne blive oplæst via telefonen. Det kræver, at man er logget på biografens netværk. Det er langt fra alle biografer, der tilbyder denne løsning. Se eventuelt mere på www.supreader.dk


Senest opdateret den 02-03-2020
Skriv til Socialområdet