Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Tale - Virtuel taleundervisning i grupper

Coronatider er naturligvis ikke godt for noget – men det kan i det mindste inspirere os til at effektivisere og justere vores praksis uden at udsætte vores borgere for risiko. Når borgerne ikke må komme til os, så må vi komme til dem.

Vi har i taleafdelingen under lockdown brugt programmet webex til at undervise borgere med behov for hjælp til at træne tale og sprog. Fra begyndelsen af lockdown har vi brugt programmet til eneundervisning, rådgivning og vejledning af vores borgere, og da vi fornemmede, at det havde lange udsigter at få lov at sætte borgere sammen i fysiske grupper, har vi nu også forsøgt os med grupper over webex.

Det er gået over al forventning, og vi oplever ikke at videoforbindelsen har negative konsekvenser for kontakten mellem borgerne, tværtimod er mange af vores borgere parate til at række ud efter hinanden, da de ofte er mere eller mindre isolerede i deres hverdag.

Næste projekt bliver at tilbyde pårørendegruppe over webex, så også borgernes pårørende har mulighed for at mærke, at det fortsat er muligt at danne netværk og støtte hinanden – også når vi skal stå sammen hver for sig.

 


Senest opdateret den 07-05-2020
Skriv til Socialområdet