Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV Høre - Er du også generet af din tinnitus her i corona-tiden?

Mennesker med generende tinnitus kan godt opleve, at deres tinnitus kræver deres opmærksomhed mere, end den plejer. Det er faktisk helt naturligt! I disse tider, hvor der kan være meget usikkerhed omkring vores arbejde eller uddannelse, og ikke mindst vores sociale liv, kan tinnitus opleves som en større gene.

 

Mange af os gør os flere tanker om fremtiden, imens vi venter på, at verden skal ligne sig selv igen. Måske er økonomien usikker. Måske er udsigten til en hel sommerferie derhjemme nærmest uoverskuelig? Bekymringer er faktisk ofte en forværrende faktor, som man skal være opmærksom på, så den ikke tager helt overhånd over vores følelser og adfærd.

Hvad kan du gøre, hvis du synes, du kan genkende dig selv i dette?

 

CKVs tinnitus team er klar til at hjælpe dig. Vi kan nås på telefon eller mail, og vi vil altid gerne invitere dig til en snak om, hvad der måske gør din tinnitus mere påtrængende.

Du kan også prøve at gå en rolig tur i dit nærområde – gerne i naturlige omgivelser, som fx ved stranden eller skoven. Naturoplevelser kan ofte hjælpe med at flytte fokus lidt væk fra din tinnitus og hen på det, du hører og ser omkring dig på turen. Måske kunne du tage en pude og en termokande kaffe med – og så finde et dejligt sted at sidde og slappe lidt af?

Andre synes, at det er befordrende at se på mennesker, fx på en bænk i gågaden eller på en café med en god ven? Det er meget individuelt, hvad der får os på ”andre tanker”, så find selv din yndlingstur. Bare du prøver at komme lidt udenfor.
 
CKV Høre har telefon: 99 44 34 00, hvis du vil tale med os, eller send en mail fra din e-boks til www.ckv.rsyd.dk/wm499309. Vi kan evt. tilbyde en video-samtale, hvis det passer dig bedre.


Senest opdateret den 09-06-2020
Skriv til Socialområdet