Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden


CKV IKT - Videokommunikation

Virksomheden Applikator og Center for Kommunikations og Velfærdsteknologi (CKV) har i samarbejde udviklet video og kommunikations App’en VitaComm-Connect med automatisk ”løft rør af”. VitaComm-Connect er udviklet til at etablere videokommunikation ligesom Facetime, Messenger eller Skype. Det betyder, at du som pårørende går ind i App’en, og ringer din slægtning op. Herefter vil forbindelsen blive etableret af sig selv efter 7 sekunder, på den tablet som står (stationært) hos din slægtning. VitaComm-Connect er stadig en prototype, som bliver testet og tilpasset. Her har du mulighed for at prøve produktet af, kvit og frit med din tilbagemelding af VitaComm Connect. Testen af VitaComm-Connect startede i september 2020. Testen varetages af CKV Odense, hvor VitaComm-Connect allerede er testet af de første 10 brugere og pårørende.

 

Udtalelser fra pårørende:


”Både jeg og mine søskende, har fået en helt ny måde, at kontakte vores mor på”.
Moren bor alene, er 88 år, lider af Parkinson og kan ikke længere svare på et telefonopkald.


”Det at jeg kan se min mor, når vi snakker sammen, se hendes mimik, gør vores samtaler mere levende for os begge to. Min mor kan ikke trykke på noget, og gøre noget forkert. Det er betryggende at vide”.
Moren bor alene, lider af demens med følgesygdomme.


”Det er vildt genialt, min kusine, som lider af sygdommen Huntington, kan nu få videokontakt med hendes familie og venner. Hun kan ikke længere benytte hendes telefon på grund af ufrivillige bevægelser”


Hvis du er nysgerrig efter at få lov til at teste VitaComm-Connect eller vil vide mere, kan du ringe eller skrive til Ragnhild Engen telefon nr.: 30584524, mail: Ragnhild.Engen@rsyd.dk. Hvis du vil beholde VitaComm-Connect efter endt testperiode får du adgang til den gratis, indtil den bliver tilgængelig i App Store og Google Play.


Senest opdateret den 14-12-2020
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring