Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden

Center for Kommunikation og VelfærdsteknologipilAfdelingerpilCenter for Kommunikation og Velfærdsteknologi, OdensepilNyhederpilCKV Tale - Kordeltagere med Parkinsons sygdom oplever forbedring af stemmen ved korsang

CKV Tale - Kordeltagere med Parkinsons sygdom oplever forbedring af stemmen ved korsang

Parkinsonforeningens Fyns kreds har i 2020 gennemført et kor projekt sammen med Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV). En professionel korleder har sammen med deltagerne sunget og lavet øvelser, der kan vedligeholde talestemmen. En logopæd fra CKV deltog i nogle af korgangene for at supervisere.
Undersøgelser af deltagernes udbytte viste, at korsangerne var meget glade for at gå til kor. Korsangerne oplevede ikke kun glæde ved at synge, men også forbedring af deres talestemme.
Planlagte fysiske målinger hos CKV af deltagernes stemmestyrke og stemmeomfang måtte aflyses i pga. Corona. Selvom der således ikke kan knyttes samme antal fysiske målinger til projektet som planlagt, ændrer det ikke ved deltagernes oplevelse af korsangen: De er meget glade for at gå til kor og mange oplever forbedring af stemmen.
 

 


Senest opdateret den 13-01-2021
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring