Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden

Center for Kommunikation og VelfærdsteknologipilAfdelingerpilCenter for Kommunikation og Velfærdsteknologi, OdensepilNyhederpilLegeteket indbyder til kursus i nervesystemets betydning for læringsparatheden

Legeteket indbyder til kursus i nervesystemets betydning for læringsparatheden

Nervesystemet og sanseapparatet er forbundne og afhængige af hinanden. Hvis nervesystemet ikke er i balance, kan det være svært at arbejde med sanseapparatet.
Flere og flere børn har uro, angst, stress eller søvnproblemer. De kan have svært ved at indgå i fællesskaber og svært ved at være i læringssammenhænge. De har ofte svært ved at finde og mærke roen i dem selv, og de har ofte brug for at blive forankret i deres krop.
Både som fagperson og som forældre kommer vi let til at stille for store krav til de børn, og vi kommer til at arbejde forgæves med tiltag, hvis barnets nervesystemet ikke er i den ro, hvor kontakten til andre og åbenheden for læring er mulig. Oplever du at ”meget er forsøgt, men intet hjælper” eller har du blot brug for gedigen viden og nytænkning omkring, hvordan vi arbejder med børn, som har fysisk uro, eller har svært ved at være i sociale eller læringsmæssige sammenhænge, så kom med på kurset! Charlotte Runge er fysioterapeut og Ba. Scient. i Idræt og Sundhed. Hun er stifter og ejer af Motorikcenter.dk, hvor de har fokus på at hjælpe udsatte børn med at finde ro til læring. De hjælper dagtilbud, skoler og specialskoler med at få øje på kroppen som ressource i hverdagen med udgangspunkt i vores nervesystem. Charlottes ekspertområde er koblingen mellem vores nervesystem og vores adfærd. Charlotte har beskæftiget sig med sammenhængen mellem hjernen, nervesystemet og læringsparathed igennem mange år, og er en fagligt stærk og inspirerende kapacitet. 
 

På kurset lærer du om roen i nervesystemet, som går forud for læring – særligt for børn.
Kurset er for forældre, plejeforældre, fagprofessionelle – alle som har, eller arbejder med, børn med særlige behov, uro, angst, stress, koncentrationsproblemer, søvnproblemer etc.
Du får faktuel og meget anvendelig viden, og du får ideer og perspektiver, som du vil kunne bruge med det samme både hjemme, i institutionen eller på skolen. Praksis, som kan bruges her og nu.
 

Kursus:  Indre ro som en forudsætning for læringsparathed afholdes tirsdag d. 1. marts 2022
kl. 9.00 - 15.00 på CKV i Odense.
 

Læs mere og tilmeld dig HER
 


Senest opdateret den 12-10-2021
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring