Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden

Center for Kommunikation og VelfærdsteknologipilAfdelingerpilCenter for Kommunikation og Velfærdsteknologi, OdensepilNyhederpilCKV Synsrådgivningen har undersøgt det danske marked i forhold til Mp3 lydbogsafspillere

CKV Synsrådgivningen har undersøgt det danske marked i forhold til Mp3 lydbogsafspillere

I dansk handel forefindes lydbogsafspillere, der er specielt fremstillet til personer med nedsat syn. Det særlige ved disse produkter er bl.a., at lydbogsafspilleren starter på det sted, hvor man sidst stoppede aflytningen. Det er en fantastisk hjælp taget i betragtning af, at en bog nemt kan fylde 20 timer. Her ud over er muligt at justere talehastighed og toneleje. Der er tydelige betjeningsknapper, og de har en god kontrast.
Disse betjeningsmuligheder indebærer, at borgere med nedsat syn og evt. nedsat hørelse får muligheden for selvstændigt at kunne læse en bog, hvilket for mange giver indhold i hverdagen og dermed øger livskvaliteten. Ældre borgere der mister synet, har ikke mange alternativer til aktiviteter og mental stimulering, hvilket øger risikoen for udvikling af ensomhedsfølelse og demens.
Nogle kommuner udlåner de specielt fremstillede lydbogsafspillere som et hjælpemiddel, mens andre kommuner har valgt ikke at udlåne disse.
Nogle borgere må derfor selv ud at anskaffe sig en afspiller, og da de specielt fremstillede er kostbare, har CKV lavet en undersøgelse af de afspillere, der er på markedet lige nu, og som kan fås i fri handel.
Undersøgelsen kan ses på vores hjemmeside og findes ved at trykke her


Senest opdateret den 09-11-2021
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring