Gå til indhold

Frise CKVTil Region Syddanmarks hjemmesideTil forsiden

Center for Kommunikation og VelfærdsteknologipilAfdelingerpilCenter for Kommunikation og Velfærdsteknologi, OdensepilNyhederpil27. januar er det 12 år siden, CKV startede med at arbejde med iPads til svagsynede

27. januar er det 12 år siden, CKV startede med at arbejde med iPads til svagsynede

I starten blev iPad’en af mange opfattet som et produkt til unge, men hurtigt fandt man ud af, at den havde en række meget brugbare, indbyggede hjælpefunktioner i forhold til de, der er udfordrede på synet, hørelsen eller mobiliteten i hænderne.  

På CKV gik vi derfor hurtigt i gang med at afprøve iPad’en i Synsrådgivningen, og fandt ud af, at den var et fantastisk supplement til viften af hjælpemidler til svagsynede. I 2014 ansøgte vi Trygfonden om midler til at udforme et undervisningsmateriale, baseret på al den viden, vi havde indsamlet. Vi var så heldige, at de var begejstrede for ideen og støttede CKV Syn, ikke blot med midler til at udvikle materialet men senere også til at udbrede det. I dag bruges iPad af svagsynede i alle aldersgrupper.

Materialet hedder iDun iPad og består af 7 hæfter, der behandler alt lige fra opsætning til brug af billeder, apps, mail og lignende. Det anvendes i dag landet over, og udbydes naturligvis fortsat på CKV som en del af vores forskellige tilbud, der også omfatter introduktion til iPad/iPhone og individuel undervisning på CKV eller i hjemmet.
Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvad en iPad kan, er du meget velkommen til at kontakte Susan eller Victor i Synsrådgivningen på CKV på tlf.: 99443400


Senest opdateret den 11-01-2022
Skriv til Socialområdet

Tilgængelighedserklæring