Skip til primært indhold

Svagsynsoptik

Svagsynsoptik (specielle optiske hjælpemidler) er primært optik med forstørrende virkning, lupper, lupbriller, kikkerter, kikkertbriller samt kombinationer heraf.

Behovet for svagsynsoptik kan eksempelvis opstå i forbindelse med øjensygdomme, som giver et varigt nedsat syn og/eller påvirker synsfeltet og giver en fornemmelse af tunnelsyn eller ”blinde pletter”. For at kunne betegnes som svagtseende, med et behov for svagsynsoptik, skal man have et syn svarende til 6/18 (0,3 eller, populært sagt, ca. 30% tilbageværende syn) på bedst seende øje, når der anvendes briller eller kontaktlinser. Synsrådgivningen foretager optiske undersøgelser, der bruges som grundlag for valget af et eller flere specielle optiske hjælpemidler, samt afprøver og instruerer i brugen af disse. Undersøgelser, afprøvning og instruktion kan også foretages hos en række svagsynsoptikere.

Synsrådgivningen har indgået en leveringsaftale om svagsynsoptik med en række svagsynsoptikere, du finder listen over dem ved at trykke på denne linje.

APPFWU02V