Skip til primært indhold

Fællesnordisk Tinnitus- og Hyperakusis Konferencen var en stor succes

170 specialister fra hele Norden satte fokus på generende lyd og lydfølsomhed. De deltog i den første Fællesnordiske Tinnitus- og Hyperakusis Konference. Konferencen blev arrangeret af CKV Høre med faglig assistance fra Kommunikationscenter Hovedstaden.

CKV Høre har i flere år været i gang med at planlægge den første Fællesnordiske Tinnitus- og Hyperakusis Konference, der pga. af pandemien blev udsat et par gange. Men fra 8. til 10. maj lykkedes det så: 170 deltagere fra Norden mødtes i Odeon til to spændende dage, fyldt med taler og posters fra forskere og klinikere med særlig interesse i og viden om tinnitus og hyperakusis (lydfølsomhed).

I pauserne var der mulighed for at netværke med hinanden, se på udstillinger fra høreapparatfirmaer, få præsenteret posters med forskningsprojekter og reflektere over egen praksis sammen med kolleger fra hele Norden. Deltagerne var audiologopæder, læger, forskere, psykologer, audiologer og andre, der til dagligt beskæftiger sig med mennesker med tinnitus og hyperakusis.

De to dage afsluttedes med en undersøgelse af, om publikum ønskede konferencen gentaget – hvilket 100% syntes den skulle - samt en paneldebat om, hvordan vi kan arbejde sammen i fremtiden. Der var stor enighed om, at konferencen var et godt initiativ, og at der er grobund for et større samarbejde og mulighed for vidensudveksling i de nordiske lande. Evalueringerne er på vej ind, men allerede nu må vi konstatere, at der var stor tilfredshed fra deltagerne og mange gode ideer til fremtidige emner.

Tinnitus er en oplevelse af indre lyd lokaliseret til ørerne eller mere diffust inde i hovedet. Lyden høres kun af personen selv, og er ikke forårsaget af udefrakommende lydkilder. Nogle oplever at høre lyden kun i det ene øre, eller at lyden er mest markant i den ene side.
Hyperakusis er lydoverfølsomhed og er defineret ved en nedsat tolerance overfor almindelige dagligdagslyde. Lydoverfølsomhed skyldes en forandring i hjernens centrale bearbejdning af lyd.
Kilde: hoereforeningen.dk

Billede af slides fra Fællesnordisk konference
APPFWU01V