Skip til primært indhold

Baldursson ApS er blevet til Øjenproteser ApS

På CKV er vi glade for, at Maria og Christina forsat vil servicere fynske borgere, der kommer på CKV for at få øjenproteser lavet af akryl.

De fleste fynske kommuner betaler for, at CKV lægger lokaler til deres borgeres protesemagere. Det er en besparelse for kommunerne, at de ikke skal dække transport og evt. overnatning til brugerne. Ud over Øjenproteser ApS – der hører til i København - kommer Øjenproteser DK ApS fra Århus og F.AD. MÜLLER SÖHNE fra Tyskland og udleverer øjenproteser på CKV.

På Fyn, Langeland og Ærø findes ca. 500 øjenprotesebrugere. De har mistet et øje på grund af skade eller sygdom. Ny-opererede tilbydes en midlertidig protese og rådgivning allerede på hospitalet. Derefter er CKV behjælpelige med ansøgningsprocedure til hjemkommunen. Ved behov beder CKV borgeren om samtykke til at indhente oplysninger fra øjenlægen.

Akryl- og glasproteser
Proteserne udføres håndværksmæssigt af specialister i akryl eller glas. Protesen udformes, så den matcher det andet øje. Valget af glas eller akryl er individuelt. Fx opleves de to materialer forskelligt i øjenhulen. Akrylproteser holder ca. 5 år. Glasproteser holder ca. 2 år.

Du kan få oplysninger om protesemagerne og hjælp til at bestille tid i Odense hos CKV. Du får besked i et brev/rejseplan fra protesemagerne. Heraf fremgår det hvordan og hvor du bestiller tid. Ved akut behov for en ny protese, kan Synsrådgivningen hjælpe med en midlertidig løsning og oplyse, hvor protesemagerne befinder sig i landet.

Kontakt CKV på tlf. nr.: 99 44 34 00 hvis du har spørgsmål eller mod forventning oplever problemer i forbindelse med din protese.

 

Øjenprotese bliver malet
APPFWU01V