Skip til primært indhold

SynsExpo

Borgere og fagpersoner inviteres til at møde synskonsulenterne og opleve SynsExpo d. 13. og 14. september kl. 9.00 – 15.30 i Rådhushallen, Odense Rådhus, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

Hvad sker der med synet, når man bliver ældre? Hvad kan man selv gøre for at holde fast i de hobbyer og interesser, man har, på trods af det nedsatte syn, og kan man som ansat i den sundhedsfaglige sektor gøre en forskel?

SynsExpo er et oplevelsesrum, der er bygget op som et hjem. Her kan du få mere viden om livet med en synsnedsættelse, afprøve hjælpemidler og få en masse viden om, hvordan man kan optimere indretning af bolig og evt. arbejdsplads, når synet begynder at svigte pga. af alder. Målgruppen for SynsExpo er de borgere, der er 50+ og oplever en forværring af synet, samt alle sundhedsfaglige, der arbejder med denne borgergruppe.

Som en del af SynsExpo kan de besøgende møde lokale fagpersoner fra Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CVK) i Odense. CKV stiller med synskonsulenter, optikere og IT konsulenter fra Synsrådgivningen. Fagpersonerne vil demonstrere, hvordan de besøgende kan afprøve de forskellige tips og tricks på den nye hjemmeside www.rådomsyn.dk, fortælle om hjælpemidler og indretning og besvare spørgsmål om syn og synsnedsættelse. CKV er til stede begge eventdage i hele åbningstiden.

Bag SynsExpo står et partnerskab af forskellige fagligheder, der repræsenterer en bred viden om syns- og ældreområdet. VELUX FONDEN og Komiteen for sundhedsoplysning rejser landet rundt med den faste del af udstillingen. Udstillingen er udviklet i et samarbejde med CKV´s kolleger ved Synscentralen i Vordingborg, CSU-Slagelse, IBOS, Øjenforeningen, Faglige Seniorer, Optikerforeningen, VIVE og Københavns Universitet. Samme partnerskab står også bag platformen Råd om Syn, som er et projekt, der kører sideløbende med SynsExpo. Platformen samler den aktuelt bedste viden om syn og synstab. Den indeholder tips og tricks til hverdagen, og henvender sig til samme målgrupper som SynsExpo, nemlig personer med aldersrelateret synsnedsættelse, deres pårørende og fagpersoner.

Begge projekter er finansieret af VELUX FONDEN.

SynsExpo er både henvendt til borgere og til fagfolk, der i deres arbejde møder voksne med synstab. På Fondens hjemmeside kan borgere med lang transport søge om dækning af bustransport til grupper, der ønsker at besøge SynsExpo.

Den lokale synsrådgivning glæder sig til at se jer i Rådhushallen i Odense til september – vel mødt!

Udklip af officiel poster for EynsExpo med datoer og tider - disse findes i selve nyhedsteksten
APPFWU02V