Skip til primært indhold

Børneyoga for vuggestue og dagpleje - med fokus på børn som bider, slår, skubber og river

Når børn er udadreagerende og har brug for sansemæssig ro og kropslig forankring, udfordres vi i det pædagogiske arbejde. Få viden om metoder og praktik, som kan skabe større kropsbevidsthed, glæde, overskud og ro.

Arbejder du i en vuggestue eller i dagplejen så se her!

Du kan styrke dit pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, udvikling og læring gennem det kropslige fokus.

Mange børn kan have en stresset og overvældende hverdag, som kan forårsage uro eller mistrivsel. Det kan vise sig som søvnproblemer, konflikter med andre børn, umoden evne til at fordybe sig eller udadreagerende adfærd såsom at bide, slå, kradse, skubbe, nikke skaller etc.

Disse børn kan være udfordrede, når de skal indgå i fællesskaber og i sammenhænge, hvor de skal lege eller lære. Det kan være svært for dem at finde og mærke roen i dem selv, og de kan have brug for støtte og hjælp til at være i kroppen, finde ro, fordybelse og koncentration.

Disse børn kan have ekstra stor glæde af børneyoga og mindfullness, hvor vi hele tiden arbejder på børnenes præmisser, og gør fordybelse spændende og sjovt. 

Gennem sanseøvelser, små lege med åndedræt, afspænding, og yogastillinger bliver børnene mere opmærksomme og bedre til at mærke deres krop, koncentrere sig og finde ro.

Alle børn kan have glæde af børneyoga og -mindfullness. At mærke sig selv og nedregulere er naturligt og noget, vi dybest set alle sammen kan, hvis vi får det lært og bliver mindet om det, hvor det er sat i ramme og bliver tillagt værdi.

Vi udvikler sanserne og også motorikken igennem styrke, stabilitet og smidighed. For mange børn går krop og hoved hånd i hånd, der er ofte ingen adskillelse. Er ét område umodent, har det ofte betydning for andre områder, som viser sig igennem graden af trivsel, opmærksomhed, adfærd og samspil i hverdagen. 

På kurset vil vi bl.a. have fokus på børn, som bider, hvor netop det at modne barnets evne til at mærke sig selv og være i rolige og nedregulerende sammenhænge, kan have stor betydning for evnen til at rumme store følelser som frustration, magtesløshed, vrede, frygt eller glæde.

Det sociale element er meget stort i børneyoga, hvor simple og enkle gruppelege og introduktion til massage spiller en rolle. ”Man slår ikke så let den, man lige har masseret og nusset”, så enkelt kan det være.

På kurset fordyber vi os i øvelser, lege og fokuspunkter, som let kan tilpasses hverdagen eller bruges direkte i praksis. 

Holdet er komprimeret og meget berigende. På dette kursus får du:

  • Inspiration, konkrete ideer og praktiske øvelser til samvær, lege og undervisning.
  • Forslag til historier, sange, temaer og materialer.
  • Vi gennemgår, hvordan du kan planlægge et tilpasset yogaforløb i egen institution. 
Kort om underviseren: Sisse Siegumfeldt er Yogalærer, Børneyogalærer, Mindfullnessinstruktør og forfatter til to yogabøger. Sisse S. er lidt af en børneyogapioner herhjemme. Hun har undervist børn og voksne i yoga på fuld tid i 26 år og har uddannet over 300 børneyogalærere.

Meld dig meget gerne til – også selv om kurset er overtegnet. Du kommer på venteliste og vil blive kontaktet.

Børneyoga for vuggestue og dagpleje m. fokus på bl.a. børn som bider afholdes onsdag d. 17. april 2024 kl. 9.00 til 12.00

læs mere og tilmeld dig her: Børneyoga for vuggestue og dagpleje - med fokus på børn som bider, slår, skubber og river .

 

Legeteket på CKV støtter op om forældres samspil med deres børn og om fagprofessionelles arbejde med børn. Legeteket afholder kurser, som højner fagligheden. I Legeteket kan du få råd og vejledning omkring lege, øvelser og aktiviteter samt om udviklingsorienterede materialer og produkter, som støtter op om feltet.

Små børn dyrker yoga
APPFWU01V