Skip til primært indhold

Naturens kræfter er effektive i rehabilitering

CKV har afholdt kursus for ansatte på de danske Tale-, Høre-, og Synsinstitutioner (DTHS) om brug af naturen som en effektiv scene for rehabilitering.

CKV har en uddannet naturterapeut i høreafdelingen og for at sprede inspiration blandt vores kolleger inden for rehabilitering af borgere med tale-, høre- og synsvanskeligheder, arrangerede vi et endags-inspirationskursus om naturens rehabiliteringsmetoder, særligt målrettet vores kolleger i DTHS.

Kurset fandt sted tirsdag den 6. juni i de smukke omgivelser på Trente Mølle ved Faaborg.

11 deltagere fra hele landet mødte op med rygsække, vandflasker og underlag, og sammen tilbragte vi en dag i hinandens og naturens selskab, der startede i bålhytten og sluttede med en mindfulness-øvelse under æbletræet ved søen i sol og med fuglesang.

Dagen bød undervejs på en grundig, teoretisk gennemgang af evidensen bag naturens effekt på det moderne menneske, samt prøver på forskellige naturaktiviteter, som deltagerne kan arbejde med i deres dagligdag med forskellige borgergrupper i DTHS. Målet var at inspirere til at inddrage naturlige omgivelser og natur-sanseøvelser, med særligt fokus på det genopbyggende, parasympatiske nervesystem.

"Vi håber at kunne gentage kurset og inspirere flere inden for disse faggrupper til at benytte de naturlige redskaber, som ofte er lige uden for kontoret. Vi kan se, at kommunerne allerede har taget naturen til sig som en ramme for borgere med forskellige udfordringer, herunder KOL-patienter, stressramte og andre, der har behov for at lære at passe på sig selv", udtaler Tine Eltang og Rikke Kristensen fra CKV's hørerehabilitering for voksne.

CKV benytter sig bl.a. af den dejlige parklignende Assistens kirkegård ved siden af vores kontor på Heden i Odense, hvor vi kan tage vores borgere med ud til en samtale eller demonstrere særlige øvelser.

Især i tinnitus-teamet har vi fokus på at komme ud og få naturlig inspiration til, hvad borgerne kan gøre for at leve bedre med deres udfordringer med bl.a. energiforvaltning, afspænding og åndedrætsøvelser.

Læs evt. mere om natur-rehabilitering i VI SKAL MERE UD - Grønbog om naturen som ressource i sundhedsindsatser

Personer går på en skovsti med rygge til fotografen
APPFWU02V