Skip til primært indhold

En rystet hjerne skal genoptrænes. Ligesom et brækket ben

Når man er ramt af hjernerystelse, så er man ligesom en lille bil med en lille tank, der skal tankes op tit. Det, hjernen bliver tanket op af, er pauser.

Hvert år får 25.000 danskere en hjernerystelse. Måske har du, eller én du kender, oplevet det?

I denne udgave af nyhedsbrevet sætter vi fokus på de vigtige råd og vejledninger om, hvordan man genoptræner sin hjerne efter en hjernerystelse, som Dansk Center for Hjernerystelse netop har udgivet.

Det gør vi med et link til en dugfrisk artikel bragt af Region Syddanmark: ”En rystet hjerne skal genoptrænes. Ligesom et brækket ben”

Mød også Ragnhild Engen, som er specialist i rehabilitering af mennesker med gener efter hjernerystelse. Hun sammenligner den rystede hjerne med en lille bil med en lille tank, der skal tankes op tit. Det, hjernen bliver tanket op af, er pauser.

CKV (Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi) tilbyder forsikringsselskaber, jobcentre mfl. en tværfaglig udredning og skræddersyet rådgivning, synstræning og rehabilitering af borgere, der har betydelige gener efter en hjernerystelse.

Teamet, der tager sig af udredning og efterfølgende undervisning, har stor erfaring, og er specialister inden for rehabilitering af borgere med gener efter hjernerystelse. Teamet rådgiver også om kompenserende hjælpemidler. Det kan fx være høreværn, filterbriller, oplæsningsprogrammer og computerskærme. Ved behov udarbejdes en arbejdspladsvurdering, så den ramtes arbejdsforhold kan blive så hensigtsmæssige som muligt.

CKV følger de nationale retningslinjer om et tværfagligt tilbud til målgruppen. Teamet består af audiologopæder, neurooptometrister, synskonsulenter og fysioterapeuter.

Hvis du er interesseret i at høre nærmere, er du velkommen til at kontakte CKV på telefon 99443400 mellem klokken 9 -12 eller mail CKV@rsyd.dk. Husk at skrive dit telefonnummer i mailen, så vil du blive ringet op. Jobkonsulenterne og jobcentrenes nøglepersoner er velkomne til at kontakte os for yderlige information.

Illustration af hjerne med tandhjul
APPFWU02V