Skip til primært indhold

28 danske logopæder har uddannet sig i PROMPT metoden på CKV

CKV var den 15. – 17. maj vært for et PROMPT kursus for danske logopæder.

Både børn og voksne kan få talemotoriske vanskeligheder, som gør det svært at finde den helt rigtige måde at udtale ordene på. Det resulterer i fejludtalelser og nedsat taletempo, og det kan få talen til at fremstå monoton. I svære tilfælde kan det gøre en person helt stum uden mulighed for at ytre lyd eller artikulere ord korrekt.

PROMPT står for Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets og er en metode, hvor man med berøring på ansigtets muskler kan prompte den lyd, personen ønsker at sige. Det er en evidensbaseret tilgang, og i kurset lærer man både metoder til udredning og undervisning. PROMPT metoden kan kun anvendes af certificerede logopæder, og er en væsentlig udvidelse af den logopædiske værktøjskasse. Udover at personen med talebesvær kan se de mundbevægelser, de skal lave, og kan høre lyden, de skal sige, så kan de også nu, med denne metode, mærke, hvordan de skal bevæge kæben, tungen og læberne til den korrekte lyd. For nogle af vores borgere er det en fremragende og helt uundværlig undervisningsmetode for at kunne få gang i talen igen, eksempelvis efter et stroke.

Det kræver mange års træning at blive PROMPT instruktør, og kunne uddanne andre i metoden, og der findes i øjeblikket ingen danske instruktører. Derfor sendte PROMPT instituttet, som ligger i Santa Fe, USA, en instruktør fra Sverige.  I løbet af de tre dage kurset varede, fik deltagerne en masse teoretisk viden og en masse praktisk øvelse i PROMPT metoden.

På CKV er tæt på alle logopæder uddannet i PROMPT metoden, og vi glæder os over at have denne ekspertise i huset, så vi har mulighed for at give den bedst mulige undervisning til vores borgere, børn som voksne.

Vi håber, i samarbejde med PROMPT instituttet, at kunne udbyde et PROMPT kursus igen i 2024, så endnu flere danske logopæder kan tilegne sig metoden.

Du kan læse mere om PROMPT metoden her: The PROMPT Institute

 

Prompt undervisning - kursisterne ser på læreren
APPFWU02V