Skip til primært indhold

Legeteket v. CKV indbyder til udvidet kursus: Børneyoga som daglig praksis for de 3 til 8 årige

Når børn har brug for sansemæssig ro og kropslig forankring udfordres vi i det pædagogiske arbejde. Få viden om metoder og praktik, som kan give enkelte eller flere børn kropsbevidsthed, ro og fysisk forankring.

Arbejder du i daginstitution eller i indskolingen, så se her!

Du kan styrke dit pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, udvikling og læring gennem det kropslige fokus.

I en tid med høj hastighed og kompleksitet og meget skærmtid er der brug for at fokusere på, hvordan vi støtter børnene med aktiviteter, der skaber ro, fokus og styrke til at indgå i læringsfællesskaber. Børneyoga gør det muligt at arbejde med barnets sanseapparat og kropsbevidsthed. Ved at styrke barnets kropslige forankring fremmer vi evnen til selvregulering, og øger barnets evne til at være deltagende samt indgå i udviklende og positive fællesskaber.

Når børn har uro, angst, stress eller søvnproblemer, kan de have ekstra svært ved at indgå i fællesskaber og svært ved at være i læringssammenhænge. Det kan være svært for dem at finde og mærke roen i dem selv, og de har ofte brug for støtte til at finde ro, fordybelse og koncentration.

Legeteket v. CKV. har indgået aftale med Sisse Siegumfeldt, som har tilrettelagt programmer, der giver dig en solid basis, som du let kan arbejde videre med.

Børneyoga som daglig praksis giver dig teori, en god del øvelser, lege og fokuspunkter samt materialer du kan gå direkte hjem og anvende. Øvelser og lege vil tage udgangspunkt i bønenes verden med fantasi og leg.

På kurset gennemgår vi:

  • Yogastillinger og åndedrætsøvelser tilpasset børn
  • Sjove gruppe- og partnerøvelser, yogalege, sanselege
  • Mindfulnessøvelser for børn, afspænding og historiefortælling
  • Brug af redskaber fx. sæbebobler, fjerkoste, meditationsflasker og yogakort.

Det vil blive tydeligt, hvordan børneyoga kan være et redskab, som vi kan bruge, når det mærkes på børn og voksne, at der er behov for det. Der bliver gået i dybden med metoder, og vi vil arbejde med temaer, gruppelege m.m. med fokus på at få børneyoga til at fungere i praksis.

Meld dig meget gerne til – også selv om kurset er overtegnet. Du kommer på venteliste, og vil blive kontaktet.

Kort om Sisse Siegumfeldt: Sisse er Yogalærer, Børneyogalærer, Mindfulnessinstruktør og forfatter til to yogabøger. Sisse er lidt af en børneyogapioner herhjemme og har igennem 26 år uddannet pædagoger, skolelærere og yogalærere i børneyoga.

Børneyoga som daglig praksis er for pædagoger, lærere, forældre, plejeforældre, fysioterapeuter og ergoterapeuter samt andre fagprofessionelle, der arbejder med børn.

Børneyoga som daglig praksis afholdes torsdag d. 16. april 2024 kl. 9.00 til 14.00.

Læs mere og tilmeld dig her: Børneyoga som daglig praksis for de 3 til 8 årige 

Legeteket på CKV støtter op om forældres samspil med deres børn og om fagprofessionelles arbejde med børn. Legeteket afholder kurser, som højner fagligheden. I Legeteket kan du få råd og vejledning omkring lege, øvelser og aktiviteter samt om udviklingsorienterede materialer og produkter, som støtter op om feltet.

en gruppe mindre børn dyrker yoga på yogamåtter
APPFWU02V