Skip til primært indhold

Indre ro som en forudsætning for læringsparathed – Workshop 1. Nervesystemets betydning

Indre ro som en forudsætning for læringsparathed - Workshop 1 har været så stor en succes, at vi gentager workshoppen. Det er en gedigen mulighed for at blive meget klogere på reguleringen af nervesystemet.

Forstå nervesystemet bag urolige børns adfærd

Når børn har uro, kan de have svært ved at indgå i berigende fællesskaber. Når vi bliver klædt på til at forstå og støtte dem, og får mere ro på nervesystemet og deres hverdag, bliver det lettere at bringe børnenes evner og iboende potentialer i spil.

Kurset tager udgangspunkt i de udfordringer, som beskrives af daginstitutioner, skoler og PPR-regi, og er målrettet dagplejere, pædagoger, lærere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og forældre, der arbejder med børnenes aktivitet og deltagelse for at opnå trivsel, dannelse og læring.

Oplever du at ”meget er forsøgt, men intet hjælper” eller har du blot brug for gedigen viden og nytænkning i arbejdet med børn, som har fysisk uro, eller har svært ved at være i sociale eller læringsmæssige sammenhænge, så er dette kursus noget for dig!

Ro i nervesystemet går forud for læring – særligt for børn.

Nervesystemet og sanseapparatet er forbundne og afhængige af hinanden. Hvis nervesystemet ikke er i balance, kan det være svært at arbejde med sanseapparatet.

Kurset fokuserer på koblingen mellem nervesystem og adfærd. Hvilke sammenhænge er der mellem hjerne, nervesystem og læringsparathed, og hvordan skabes der balance og ro i børns nervesystem forud for læring? Som deltager får du faktuel og anvendelig viden og en god del ideer og perspektiver, der kan anvendes i praksis med det samme - hjemme, i institutionen eller på skolen.

Kurset er for alle, som har eller arbejder med, børn med særlige behov, uro, angst, stress, koncentrationsproblemer, søvnproblemer etc.

Du lærer

  • hvordan du faciliterer samregulering og selvregulering
  • hvordan du på kort tid kan skabe ro i en børnegruppe
  • hvordan du støtter børn til at finde indre ro i hverdagen og stå stærkt i dem selv
  • og meget mere…

Underviser er Charlotte Runge, fysioterapeut og Ba. Scient. i Idræt og Sundhed. Charlotte er en fagligt stærk og meget inspirerende kapacitet. Hun har mange års erfaring med at støtte sårbare børn, og rådgive fagfolk i at få øje på kroppen som ressource i hverdagen. Charlotte er stifter og ejer af Motorikcenter.dk.

Workshop 1: Indre ro som en forudsætning for læringsparathed – Nervesystemets betydning
afholdes torsdag d. 6. februar 2025 kl. 9.00 - 15.00 med morgenmad fra kl. 8.00 på Mødecenter Odense. Prisen er 2300 ekskl. moms. inkl. morgenmad, frugt, buffet m. drikkevare, kaffe/the og kage.

Læs mere og tilmeld dig ved at klikke på denne linje.

Vær obs. på Supertilbud via Early Bird til og med januar!

Deltager du i workshops 1 & 2 får du rabat eller i vores SUPERTILBUD - Trilogi 2025, hvor der også indgår et kursus for ledelsen, får I alle tre forløb til en meget fordelagtig pris.

 

Workshop 1 & Workshop 2:

Om Nervesystemets betydning for læringsparatheden + Forstå nervesystemet bag urolige børns adfærd

Her får du begge kurser med Early Bird til og med januar!

Workshop 1. d. 6. februar 2025
Workshop 2. d. 22. maj 2025

Almindelig pris: 4.600 og med Early Bird 4.100 kr.

 

Trilogi 2025: om Nervesystemet betydning for læringsparatheden:

Workshop 1. d. 6. februar 2025

Workshop 2. d. 22. maj 2025

Kursus for ledere d. 30. september 2025

Almindelig pris: 7.400 og med Early Bird 6.600 kr. 

Du kan læse meget mere om hvert enkelt kursus og tilmelde dig via linket. Du tilmelder dig ved at krydse de kurser af, du gerne vil deltage på. Ved tilmeldingen til et af kurserne markerer du, om du ønsker at benytte et af de to tilbud. Man kan til enhver tid ændre navn på deltagerne uden beregning.

Workshop 2
Lederkursus

Legeteket tager udgangspunkt i de mange udfordringer og behov, som beskrives af fagprofessionelle og forældre. Herudfra skabes forløb, temadage og kurser, som er direkte målrettet de udfordringer, der beskrives af faggrupper. Legeteket afholder kurser som højner fagligheden. I Legeteket vil du kunne få råd og vejledning omkring øvelser, aktiviteter samt udviklingsorienterede materialer og produkter, som støtter op om feltet.

 

Lille dreng leger alene på en legeplads
APPFWU02V