Skip til primært indhold

CKV afprøver nyt GPS-system til blinde og svagtseende

Som en rådgivende institution er CKV altid på udkig efter ny teknologi og nye hjælpemidler, der kan hjælpe vores borgere med funktionsnedsættelser. Samtidig er det CKV’s opgave at assistere kommunerne på bedst mulig vis.

Mandag den 28. februar testede specialisterne på CKV derfor Naviblind.

Naviblind er et GPS-system, der ved hjælp af ny GPS teknologi kan guide en blind eller svagtseende med meget stor nøjagtighed. Dette resulterer i, at en blind eller svagtseende kan bevæge sig rundt i verden med langt større sikkerhed. Hjælpemidlet er udformet på sådan en måde, at brugeren har en gps i lommen, og en kasket på hovedet. I kasketten sidder der en antenne, der gør, at GPS signalet er meget præcist. Ruterne bliver lavet på forhånd af seende mennesker fra Naviblind. Ved hjælp af Google Earth, Google Maps og sattelitter kan der udformes meget præcise ruter.

CKV’s synskonsulenter samt IT-folk deltog, da en af medarbejderne foretog afprøvning af systemet.

Naviblind er et godt hjælpemiddel, men det forudsætter, at du kan bruge dine mobilityteknikker optimalt. Det må ikke forveksles med, at du som bruger holder en seende person i armen som ved almindelig ledsageteknik. Derfor er Naviblind målrettet blinde og svagtseende, fra 15 år og opefter, som er dygtige til at bruge en mobilitystok. På CKV vil der derfor også i nær fremtid være mulighed for at afprøve Naviblind. Systemet kan afprøves af borgere og fagfolk.

Hvis du som læser af dette nyhedsbrev tænker, at Naviblind kan være interessant at afprøve, så kontakt endelig Synsrådgivningen på CKV. Dette gælder også, hvis du har brug for at blive inspireret til din mobilitytræning eller til at få suppleret din viden om, hvilke andre IT-muligheder der er, og hvad CKV kan hjælpe netop dig med.

Foererhund i bøjle går ved siden af en blind, der også bruger hvid stok

 

 

APPFWU02V