Skip til primært indhold

CKV er tilgængelig – også digitalt

EU’s retningslinjer for tilgængeligt webindhold beskriver, at en hjemmeside altid skal være tilgængelig for mennesker med funktionsnedsættelser, herunder også videoer.

På CKV, hvor vi arbejder med borgere med funktionsnedsættelser, er det en selvfølge for os, at leve op til disse retningslinjer. Vi har derfor sat undertekster på alle vore videoer, så borgere med nedsat- eller ingen høreevne også kan følge med i instrukser og forklaringer i videoerne. Videoerne findes på vores hjemmeside og handler om alle typer af funktionsnedsættelser, og giver endvidere en lang række tips og tricks til både centrets brugere og deres pårørende. Tag dig tid til at se nogle af disse videoer. Du finder dem på ckv.rsyd.dk. Vælg den afdeling, du er interesseret i, nederst på afdelingens side, finder du en boks med de videoer, som afdelingen har produceret.

Retningslinjerne kaldes internationalt for WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Disse har til formål at sikre, at borgere med funktionsnedsættelser på enten syn, hørelse, motorik, tale, kognition, indlæring eller neurologi har samme adgang til informationer på internettet, som alle andre. WCAG gør samtidig hjemmesiderne mere brugervenlige for de ældre, og medfører ofte en forbedring af den generelle brugervenlighed.

 

en ældre og to yngre kvinder kigger på computerskærm
APPFWU02V