Skip til primært indhold

Indre ro som en forudsætning for læringsparathed – Workshop 2 Nervesystemets betydning

Charlotte Runges kurser om nervesystemets betydning for læringsparathed er med til at gøre en forskel!

Efterspørgslen på mere har, siden vi afholdte workshop 1, været så stor, at Legeteket v. CKV har valgt at udvide kursusrækken og nu tilbyder Workshop 2.

Har du brug for solid opfølgning, eller vil du gerne styrkes i implementeringen i hverdagen, så er denne workshop noget for dig!

Mange børn og voksne har i dag et nervesystem ude af balance. Det betyder, at vores medfødte evne til at regulere vores nervesystem er trådt ud af kraft. Det påvirker alle aspekter i vores liv, og det er derfor vigtigt at forstå, hvordan du helt konkret arbejder med det i praksis.

Hvis du har lyst til at lære mere om, hvordan du arbejder i dybden med at forstå nervesystemet bag børns adfærd, og ønsker du at få endnu flere helt konkrete værktøjer til at støtte og hjælpe sensitive børn, urolige børn, børn med angst og børn med ADHD, så har du nu muligheden.

Vi bygger videre fra legen som vigtigt omdrejningspunkt, dykker varieret ned i selve reguleringen og du vil få praktiske ideer til, hvordan du implementerer det i din hverdag.

Jo mere bevidst du bliver om reguleringen af dit eget og børnenes nervesystem, og om hvordan du implementerer det i hverdagen, jo lettere kan du støtte og skabe større rum og mulighed for alle.

Du får noget af den nyeste faktuelle viden og en god del ideer, metoder og øvelser, du kan anvende direkte i praksis – hjemme, i institutionen eller på skolen.

I workshop 2 vil vi overordnet arbejde med, hvordan vi kobler vores adfærd med vores neurofysiologi:

  • Du får indblik i, hvad der forårsager ubalancer i nervesystemet og en dybere forståelse af, hvordan traumer påvirker nervesystemet.
  • Vi går i dybden med praktiske eksempler på, hvordan du og børnene får et stærkt anker i det rolige nervesystem.
  • Du får effektive værktøjer til, hvordan du skaber psykologisk tryghed (større fysisk, følelsesmæssig og mental balance) i din egen hverdag og i børnenes hverdag. Tryghed er afgørende for trivsel og læring.

Workshoppen er for fagprofessionelle, forældre, plejeforældre – alle som har, eller arbejder med, børn med særlige behov, koncentrationsproblemer, søvnproblemer, uro, angst, stress etc.

Workshop 2: Indre ro som en forudsætning for læringsparathed – Nervesystemets betydning afholdes torsdag d. d. 30. maj 2024 kl. 9.00 - 15.00 på kursuscenter Phønix i Odense.

Læs mere og tilmeld dig her

Legeteket tager udgangspunkt i de mange udfordringer og behov, som beskrives af fagprofessionelle og forældre. Herudfra skabes forløb, temadage og kurser, som er direkte målrettet de udfordringer, der beskrives af faggrupper. Legeteket afholder kurser som højner fagligheden. I Legeteket vil du kunne få råd og vejledning omkring øvelser, aktiviteter samt udviklingsorienterede materialer og produkter, som støtter op om feltet.

lille dreng leger på rutsjebane
APPFWU02V