Skip til primært indhold

Voksne med udviklingshæmning

CKV Syn tilbyder synsfaglig bistand til voksne med udviklingshæmning og deres primærpersoner. Det gælder også for personer, hvor der er tvivl om synsnedsættelse eller dens omfang, også selvom personen af forskellige årsager ikke kan tilses af en privatpraktiserende øjenlæge.

Synskonsulenten arbejder tæt sammen med øjenlægerne på OUH. Synstab har stor betydning for evnen til at klare hverdagens mange gøremål. CKV Syn anbefaler kontakt til synskonsulenten, hvis en voksen med udviklingshæmning får konstateret væsentlig nedsat syn, eller hvis der sker ændring i personens adfærd, der måske kan relateres til synet.

I pjecen "Synsvejledning til personer over 21 år med udviklingshæmning" kan du se mere om tegn på synsvanskeligheder hos denne gruppe samt procedure for øjenundersøgelse og synsfaglig bistand.

Læs pjecen "Synsvejledning til personer over 21 år med udviklingshæmning" ved at trykke på denne linje.

Hvis en person med udviklingshæmning aldrig har brugt briller, kan struktureret tilvænning være nødvendig. Her kan synskonsulenten være behjælpelig. Vi har også lavet et program for brilletilvænning.

Læs pjecen om brilletilvænning ved at klikke på denne linje.

Synskonsulenten kan komme på besøg i hjemmet. For at kunne vejlede bedst muligt vil primærpersoner, inden der aftales besøg, blive bedt om at udfylde et observationsskema. 

APPFWU02V